sky-main-page

آلودگی میکروبی آب آشامیدنی

آلودگی میکروبی آب آشامیدنی

آلودگی میکروبی آب آشامیدنی

آلودگی میکروبی آب آشامیدنی

آلودگی میکروبی آب آشامیدنی

میکروارگانیسم ها موجودات میکروسکوپی مانند باکتری ها، ویروس ها و تک یاخته ها هستند.

از آنجایی که برخی از میکروارگانیسم ها، پاتوژن یا عوامل بیماری زا شناخته شده اند، آلودگی میکروبی منابع آب آشامیدنی عمومی تهدیدی جدی برای سلامت انسان به شمار می رود.

آلاینده های شناخته شده مهم در آب آشامیدنی

باکتری ها : هلیکوباکتر پیلوری، خانواده سالمونلا، و اشریشیا کلی (E.coli).

ویروس ها : هپاتیت A، ویروس های نوع نوروالک، روتا ویروس ها، آدنوویروس ها، انترو ویروس ها و ریو ویروس ها.

تک یاخته : Giardia lamblia و Cryptosporidium parvum.

تهدید سلامت انسان توسط آلودگی آب

علائم بیماری‌های عفونی قابل انتقال توسط آب ممکن است شامل تب، خستگی و کاهش وزن (شایع در موارد ویروسی)، استفراغ، گرفتگی شکم، اسهال و معده درد باشد. در شدیدترین موارد بیماری های قابل انتقال از طریق آب می توانند کشنده باشند.

 

چه کسی در معرض خطر آلودگی آب است

بیماری های قابل انتقال از طریق آب برای همه افراد خطرناک است.

برخی از افراد نسبت به عفونت حساس‌تر هستند و علائم واضح‌تری دارند.

این افرادحساس شامل نوزادان، کودکان خردسال، افراد مسن‌تر و افراد دارای نقص ایمنی مانند افراد مبتلا به HIV/AIDS و کسانی که تحت شیمی‌درمانی هستند، می‌شوند

جدول استاندارد میزان آلودگی میکروبی آب شرب

محافظت در برابر آلودگی میکروبی آب

  • تصفیه آلودگی میکروبی آب

برخی از آلاینده های میکروبی را می توان با فرآیندهای انعقاد و فیلتراسیون تصفیه آب حذف کرد.

اثر ضد عفونی در برابر باکتری ها و ویروس ها ثابت شده است، اما تک یاخته ها به تنهایی در برابر کلرزنی بسیار مقاوم هستند.

لذا سایر روش‌های تصفیه و ضدعفونی برای حذف کریپتوسپوریدیوم مانند ازن زنی، ضدعفونی با اشعه ماوراء بنفش یا فیلتراسیون ضروری هستند.

  • جلوگیری آلودگی میکروبی آب

حفاظت مهم و مقرون به صرفه برای تامین کنندگان آب، جلوگیری از ورود پاتوژن به منابع آب است.

اولین گام در حفاظت از منابع عمومی آب، توسعه یک برنامه حفاظت از حوزه آبخیز یا سر چاه است.

کنترل یا حذف منابع میکروبی قبل از اینکه منبع آب را آلوده کنند، راه طولانی را به سوی ساده‌سازی درمان و کاهش هزینه‌های مرتبط با منبع آلوده می‌کند.

موارد زیر منابع آلودگی میکروبی در یک منطقه حفاظتی منبع آب و اقدامات حفاظتی پیشنهاد شده با هدف کاهش خطرات ناشی از آن برای آب آشامیدنی است.

  • آلودگی میکروبی آب ناشی از سیستم های دفع فاضلاب

خرابی سیستم های دفع فاضلاب منبع اصلی آلودگی میکروبی ناشی از زباله های انسانی است.

در نتیجه می بایست برنامه ریزی مناسب بازرسی و تعمیرو نگهداری  برای سیستم های فاضلاب در حوضه خود را اجرا کنید.

و برنامه ترویج آموزش عمومی در مورد نحوه مراقبت از سیستم سپتیک.

  • آلودگی میکروبی آب کشاورزی

آب های روان  حامل فضولات حیوانی از  مناطق ذخیره کود، مزارع لبنی، مزارع خوک، مراتع و استفاده از کود در زمین منبع قابل توجهی از آلودگی میکروبی است.

انبار های نگهداری کود باید به دور از آب های سطحی و دارای کف و سقف غیر قابل نفوذ باشد.

پوشش های گیاهی مناسب ایجاد شوند تا جریان رواناب را کاهش دهد و به عنوان فیلتری برای آلاینده های میکروبی عمل کند.

دام ها باید دور از نهرها و آب ها نگهداری شوند.

(مقررات آب آشامیدنی MA، 310 CMR 22.20B، حیوانات را از 100 فوت از یک مخزن و شاخه های آن منع می کند.)

آب باران و ذوب برف بر روی زمین جاری می شود و آلاینده ها را جمع آوری کرده و به منابع آب می ریزد.

رواناب همچنین می تواند آلاینده های میکروبی را از محیط های حومه شهر مانند زباله های حیوانات خانگی در پیاده روها جمع کند.

سطوح غیر قابل نفوذ را به حداقل برسانید.

حوضچه ها ته نشینی را برای کند کردن جریان و فیلترکردن آلاینده ها نصب کنید.

از تکنیک های محوطه سازی استفاده کنید که آب را حفظ می کند و آب روان را محدود می کند مانند گیاهان بومی، چمن های کم نگهداری، بوته ها، باغ های سنگی و غیره.

حذف و دفع مناسب ضایعات حیوانات خانگی را  در برنامه قرار دهید.

  • آلودگی میکروبی آب از حیات وحش

حیات وحش جزء جدایی ناپذیر یک حوضه آبخیز متعادل است.

با این حال، پرندگان و پستانداران می توانند میکروارگانیسم ها را از طریق تماس مستقیم یا از رواناب حوزه آب واردمنبع آب کنند.

حیات وحش که معمولاً با آلودگی میکروبی منابع آب آشامیدنی مرتبط است عبارتند از:

آهو، سگ دریایی، موش آبی، مرغ دریایی و غاز.

نظارت بر جمعیت حیات وحش در داخل و اطراف منابع آب.

حضور روزانه انسان در امتداد خط ساحلی را حفظ کنید.

از تکنیک های ترساندن مانند مواد آتش نشانی استفاده کنید.

تغییر زیستگاه (حصارکشی خط ساحلی، چمن زنی، تغییر محوطه، هرس شاخه درخت برای کاهش خیزش پرندگان).

مردم را از تغذیه حیات وحش به ویژه پرندگان آبزی منع کنید.

منابع غذایی مانند گونه های گیاهی خوش طعم را کاهش دهید.

با نصب حصارها یا وسایل زهکشی، از ساختن سدها و لانه‌ها جلوگیری کنید.

  • اقدامات حفاظتی بالا نباید بدون درک خوبی از جمعیت مزاحم حیات وحش مورد نظر اجرا شود.
  • این اقدامات حفاظتی نباید به عنوان یک عمل عمومی در نظر گرفته شود، بلکه باید با دقت در مناطق خاصی از یک منطقه حفاظتی تامین آب، به عنوان مثال، در نزدیکی یک آبگیر یا در مناطقی که جمعیت حیات وحش مزاحم متمرکز است، به کار گرفته شوند.

توجه: مجوزهای فدرال و/یا ایالتی اغلب برای برنامه های آزار و اذیت کنترل حیات وحش مورد نیاز است.

جهت سفارش آلودگی میکروبی آب آشامیدنی از صفحه فروشگاه بازدید کنید.

جستجو

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

دسته بندی مقالات

آخرین مقالات

برچسب ها

تبلیغات

کلینیک تصفیه آب ایران